Blog_Windriching

Hoe de oriëntatie van je huis je leven verrijkt

Stel je voor dat je huis niet zomaar een plek is waar je woont, maar een veilige haven waar elke kamer je leven op een speciale manier verrijkt. Dit is waar de oude wijsheid van Feng Shui in het spel komt. De manier waarop je huis georiënteerd is ten opzichte van de windrichtingen is niet alleen een kwestie van esthetiek. Het is vooral een fundamenteel element dat de energie of chi in je huis beïnvloedt. Ontdek hoe elke windrichting de sfeer en energie in de ruimtes beïnvloedt en hoe de oriëntatie van je huis je leven verrijkt dankzij Feng Shui architectuur.

Het effect van de verschillende windrichtingen op de energie in je woning

De energie van het noorden voor de ideale thuiswerkplek

Je bureau of werkruimte naar het noorden richten doet wonderen voor je werkambities. Want in het noorden komen het element water en carrière samen. Gebruik in deze noordgerichte werkplek materialen en kleuren die naar water verwijzen en voel hoe jouw energie om te werken en ambities waar te maken groeit.

Groei en harmonie in jouw oostelijke leefruimtes

Nu naar het oosten, waar het houtelement de toon zet. Plaats je keuken of woonkamer hier en je zult merken dat je gezondheid en familierelaties bloeien. Houten vloer of meubels, groene planten in de hoek en je voelt onmiddellijk hoe deze ruimte het hart van je huis wordt, vol levensenergie.

Warmte en dynamiek in het zuiden van je woning

In het zuiden heerst het vuurelement. Een zuidelijk georiënteerde ruimte is perfect voor je woonkamer of eetkamer. Dit is de plek waar roem en reputatie leven. Kleurrijke muren met warme tinten en voldoende lichtinval geven je sociale status en erkenning een boost. Pas deze tip toe en voel hoe de ruimte je verwelkomt met warmte en energie.

Creatieve vonken in de westelijke kamers

Het westen is de ideale windrichting voor de kinderkamer of hobbyruimte. Oefen je een creatief beroep uit, dan geeft een werkplek in het westen de beste energie. Metaalaccenten en neutrale kleuren creëren een sfeer waarin verbeelding de vrije loop kan nemen.

Stabiliteit in ruimtes in het zuidwesten en noordoosten

Zuidwest en noordoost zijn jouw toevluchtsoorden voor relaties en spirituele groei. Dit is de ideale oriëntatie voor slaapkamers of andere ruimtes waarin rust centraal staat. Aardse materialen zoals natuursteen en tinten zoals beige of lichtgeel versterken het gevoel van rust en stabiliteit.

Het hart van je huis

In de Feng Shui architectuur is het centrum van je woning ontzettend belangrijk. Het is het hart van je huis, waar balans en harmonie centraal staan. Hou deze plek vrij van rommel en gebruik een harmonieuze mix van alle Feng Shui elementen. Zo krijg je een evenwichtige energiestroom door je hele huis.

Jij kiest zelf welke energie je wil in welke kamer

Eenduidig zeggen welke ruimte in welke windrichting past? Dat gaat niet. Want energiestromen zijn iets heel persoonlijks.

De ene heeft graag een werkruimte die de volle focus bevordert, terwijl iemand met een creatief beroep andere energie nodig heeft. De eerste heeft baat bij een werkplek in het noorden. De andere is op zijn best in een westelijk georiënteerde ruimte.

De ene wil absolute rust en ontspanning ervaren in de woonkamer, terwijl de andere een bruisende energie vol verbinding wil creëren. Ook dat vraagt twee verschillende oriëntaties.

Dit is de taak van experten. De Feng Shui architect is dé aangewezen persoon om jouw wensen te vertalen in een woning waarin je volledig opleeft.

Kijk door een Feng Shui bril vanaf het ontwerp van je woning

Leuk om dit allemaal te weten, maar een bestaande woning kan je toch niet helemaal anders gaan oriënteren? Dat klopt. Tenzij je voor een complete renovatie gaat. Wil je echt het effect krijgen dat je hierboven ontdekte? Werk dan zeker samen met een Feng Shui architect. Enkel zo weet je zeker dat de Feng Shui bril al van bij de eerste pennentrekken op het plan opstaat en dat jouw droomwoning werkelijkheid wordt.

 

Meer weten? Contacteer ons.

Ontvang regelmatig onze Feng Shui tips

Bereikbaarheid

Parking vooraan beschikbaar.
Ingang via de deur aan de rechterkant van het gebouw.
Ons kantoor bevindt zich op de eerste verdieping (lift aanwezig).

download onze 10 tips om Feng Shui ook in jouw woon- en werkplek te integreren voor meer rust en kracht.