Equipa3_Blog_Goed_in_je_vel_dankzij_licht_en_zicht_in_je_woning

Voel je goed in je vel dankzij licht en zicht in je woning

We zitten op vlak van wonen in een tweestrijd. Aan de ene kant heb je de focus op kernversterking. Hierbij zijn nabijheid van wonen, werken en ontspanning cruciaal. Het gevolg? Volgebouwde steden met steen en beton. Aan de andere kant heb je de stijgende nood aan wonen in een groene omgeving. Want geef toe, we zijn allemaal mentaal een beetje moe. Tussen stenen en beton wonen maakt je nu eenmaal niet vrolijker. Gelukkig houden al heel wat stadsprojecten rekening met deze hoge nood. Groengevels, daktuinen en gemeenschappelijke tuinen vinden hun weg in stadsarchitectuur. Toch zijn ook nog heel wat mensen op zoek naar de droomwoning met een wijds uitzicht. Bekijk steeds alle mogelijke pistes om zoveel mogelijk licht binnen te trekken in je woning. En om een zo ruim mogelijk uitzicht op het groen te hebben. Voel je goed in je vel dankzij licht en zicht in je woning. 

Waarom is voldoende lichtinval in je woning belangrijk?

Krijg je voldoende daglicht binnen in je woning, dan heeft dit alleen maar voordelen.

  • Je hebt meer energie en voelt je goedgezind in je huis.
  • De lichten in je woning gaan pas aan als het echt donker is. Dit bezorgt je minder stresshormonen én een lagere energiefactuur.
  • Jouw bioritme blijft stabiel. Wist je dat je lichaam in te donkere woonruimtes slaaphormonen blijft produceren? Dan voel je je echt een hele dag moe. En dat wil je uiteraard niet.

Ook thuiswerken in een ruimte met veel daglicht doet je productiviteit sterk toenemen. 

Waarom is uitzicht op het groen vanuit je woning belangrijk?

Een groene omgeving bevordert je mentale welzijn. Wil dit dan zeggen dat je altijd buiten moet zitten om je goed in je wel te voelen? Helemaal niet. Ook uitzicht op een groene omgeving heeft een bewezen impact op je gemoed. In positieve zin uiteraard. Woon je stedelijk en is het erg moeilijk om je op groen te focussen? Richt je dan zoveel mogelijk op de lucht en de wolken. Die hebben net hetzelfde rustgevende effect.

Welke rol speelt de architect voor licht en zicht in je woning?

De architect die je woning of je renovatie tekent is de sleutelfiguur in dit verhaal. De expertise van de architect leidt tot verrassende inzichten in de indeling van je huis. En in de plaats en grootte van je ramen. Iedereen gaat op zoek naar dat ideaal georiënteerde huis met de tuin in het zuiden. Laat dat ideaalbeeld je niet afschrikken om een bouwgrond of woning met een andere oriëntatie aan te kopen. De architect vindt zeker en vast een manier om daglicht en mooi uitzicht zo goed mogelijk te benutten. En om zo de woning te creëren die helend is voor je gemoed.

Project in de kijker

De bewoners van deze woning hebben een prachtig uitzicht aan de noordkant. Ideaal voor het plaatsen van een groot postzegelraam, verspreid over twee verdiepingen. Zo komt er langs deze schaduwkant toch heel veel licht binnen. En kijken ze vanuit verschillende hoeken uit op de groene omgeving en het prachtige spel van wolken in de lucht. Een levend schilderij dat mentale rust brengt. 

Maak een afspraak met Equipa3 voor jouw (ver)bouwproject vol licht en groen.

Ontvang regelmatig onze Feng Shui tips

Bereikbaarheid

Parking vooraan beschikbaar.
Ingang via de deur aan de rechterkant van het gebouw.
Ons kantoor bevindt zich op de eerste verdieping (lift aanwezig).

download onze 10 tips om Feng Shui ook in jouw woon- en werkplek te integreren voor meer rust en kracht.