De bouwwereld heeft tegenwoordig de mond van vol van duurzaam bouwen. Materialen hergebruiken, groene energie opwekken, nieuwe technologieën.

Waarom de mens ook onderdeel moet zijn van duurzaam bouwen

Iedereen in de bouwwereld heeft tegenwoordig de mond vol van duurzaam bouwen. Materialen hergebruiken, groene energie opwekken, nieuwe technologieën. Dat is op zich natuurlijk een heel goede zaak. Onze planeet kan er maar wel bij varen. Toch komt er een grote bedenking naar boven. Waarom laten ze het aspect ‘mens’ weg uit dit duurzame verhaal? Want op zich is de mens minstens even belangrijk als alle andere facetten. Lees hier waarom de mens ook onderdeel moet zijn van duurzaam bouwen. En help mee om deze boodschap te verspreiden.

Mens en duurzaam bouwen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

Ken jij de theorieën rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, ook wel duurzaam ondernemen genoemd? Dan weet je ook dat dit helemaal rond 3 pijlers draait. People, planet en profit. De zogenaamde 3 P’s.  

Nu valt op dat de bouwwereld duurzaamheid enkel met de pijlers planet en profit associeert. Planet, want we zorgen ervoor dat er minder grondstoffen nodig zijn door materialen te hergebruiken. En we zorgen er ook voor dat nieuwe materialen op een duurzame manier ontwikkeld worden. Ook het opwekken van groene energie is een must in het duurzame bouwverhaal. Allemaal zaken die zeker en vast belangrijk zijn om een leefbare wereld door te geven aan de volgende generaties.

Profit staat voor de winst die de maatschappij uit duurzame projecten haalt. In de bouwwereld denk je hierbij vooral aan lagere energiekosten of aan materialen die door hun herbruikbaarheid op termijn goedkoper zijn.
Nu is de vraag: waar vind je het aspect mens terug in dit verhaal?

Zo betrek je de mens bij duurzaam bouwen

We kampen met een groot maatschappelijk probleem. Mentale moeheid, toenemende psychische problemen, verzuring, onverdraagzaamheid. Het zijn allemaal signalen dat heel veel mensen op de wereld niet goed in hun vel zitten. Iedereen zich af hoe dat komt. Waarom leven we in zo’n negatieve maatschappij? Wanneer is dit begonnen? Wat is de oorzaak?

Het antwoord is niet simpel. Want het ligt voor een groot deel in ons onderbewustzijn. Iedereen heeft wel eens een dag waarop je denkt ‘het is mijn dag niet’. Zonder duidelijk te weten waarom. Net daarin ligt het antwoord. Onbewust worden we met stress geconfronteerd. Door in een omgeving te zitten die onze energie wegneemt en die ons moe en ongelukkig maakt. Terwijl er nochtans heel wat oplossingen voor het grijpen liggen. Wonen en werken in een omgeving die net op dat moment de energie geeft die je nodig hebt. Een ontspannen energie als de werkdag erop zit. Een motiverende energie doorheen de werkdag. Een verbindende energie om constructief met anderen te overleggen. Het is allemaal perfect haalbaar. Als je een gebouw ontwerpt volgens de principes van de Feng Shui architectuur.

Duurzame gebouwen die mensen gelukkig maken

Uiteraard zijn duurzame materialen en technieken een heel positieve evolutie in de bouwwereld. Voeg daar nu nog het menselijke aspect aan toe en je kan echt van duurzaamheid spreken. Mensen die zich goed in hun vel voelen stralen positieve energie uit. Die positieve energie verspreidt zich doorheen de volledige maatschappij. Enkel zo bereikt de bouwsector duurzaamheid in al zijn facetten. En bouwen we vanaf nu aan een planeet waar het op alle vlakken goed wonen is.

Bouw je mee aan een écht duurzame wereld? Contacteer Equipa3 voor jouw bouwproject.

Ontvang regelmatig onze Feng Shui tips

Bereikbaarheid

Parking vooraan beschikbaar.
Ingang via de deur aan de rechterkant van het gebouw.
Ons kantoor bevindt zich op de eerste verdieping (lift aanwezig).

download onze 10 tips om Feng Shui ook in jouw woon- en werkplek te integreren voor meer rust en kracht.