Denk jij bij het horen van Feng Shui ook meteen aan een bepaalde woningstijl? Met specifieke kleurenpaletten en vormen? Dan heb je het net als velen mis. Verwar Feng Shui niet met de stijl van een woning.

Verwar Feng Shui niet met de stijl van een woning

Denk jij bij het horen van Feng Shui ook meteen aan een bepaalde woningstijl? Met specifieke kleurenpaletten en vormen? Dan heb je het net als velen mis. Verwar Feng Shui niet met de stijl van een woning. In werkelijkheid is Feng Shui geen stijl. Het is wel een diepgewortelde filosofie. Een manier van denken die het welzijn bevordert door het creëren van harmonie tussen mensen en hun omgeving. Je kan deze filosofie dus perfect integreren in elke woningstijl. Strak en modern of landelijke pastorijstijl. Eigentijds of traditioneel. Het maakt niet uit. Je kan elk type woning perfect ontwerpen volgens de Feng Shui principes.

Wat is Feng Shui écht?

Feng Shui betekent letterlijk ‘wind’ (Feng) en ‘water’ (Shui). Het is een eeuwenoude Chinese kunst die zich richt op de balans van energieën in een ruimte. Met als doel het bevorderen van welvaart, gezondheid en algemeen welzijn. Dit effect bekom je door de stroming van levensenergie of Qi in jouw leef- of werkruimte.

Feng Shui versus stijl

Stijlen concentreren zich op esthetiek en trends. Feng Shui richt zich op de energiedynamiek van een ruimte. Twee identiek ingerichte kamers kunnen totaal verschillende Feng Shui hebben op basis van hun locatie, oriëntatie, omgevingsfactoren en andere nuances.

Bij Feng Shui spelen de vijf basiselementen een centrale rol: hout, water, aarde, vuur en metaal. Het idee is niet om items die deze elementen vertegenwoordigen zomaar ergens in een kamer te plaatsen. Het gaat er hem om een evenwicht tussen deze elementen in de ruimte te creëren. Dit evenwicht ondersteunt de natuurlijke stroming van Qi.

Feng Shui in architectuur

Wil je jouw huis volop beleven? Denk dan van bij het ontwerp aan Feng Shui. Hier gaat het niet alleen om decoratieve elementen. Het gaat in de eerste plaats om de positie van het gebouw, de oriëntatie, de ingang, de indeling van de ruimtes. En zelfs het landschap eromheen. Een gebouw ontworpen met Feng Shui-principes bevordert harmonie, balans en positieve energie voor degenen die erin wonen of werken.

Hoewel het gemakkelijk is om Feng Shui af te doen als een designconcept of een decoratietrend, gaat het in werkelijkheid veel dieper. Het is een filosofie die je leert om jezelf te verbinden met jouw omgeving. Op een manier die je welzijn bevordert. Dus als je de volgende keer aan Feng Shui denkt, maak dan niet terug dezelfde fout. Denk verder dan het uiterlijk. Denk vooral aan de harmonie, balans en positieve energie die het in je leven kan brengen.

 

Helemaal gewonnen voor het positieve effect van Feng Shui? Klaar voor het bouwen aan jouw droomwoning? Neem nu contact op.

Ontvang regelmatig onze Feng Shui tips

Bereikbaarheid

Parking vooraan beschikbaar.
Ingang via de deur aan de rechterkant van het gebouw.
Ons kantoor bevindt zich op de eerste verdieping (lift aanwezig).

download onze 10 tips om Feng Shui ook in jouw woon- en werkplek te integreren voor meer rust en kracht.