2150794167

Slaap je slecht? Vind je nachtrust terug in je Feng Shui woning.

Feng Shui draait om energie. Een Feng Shui ruimte bevordert een vloeiende en harmonieuze stroom van deze energie of ‘chi’. In deze blog willen we even een misverstand uit de wereld helpen. Want meestal associëren we het woord energie met actie, beweging en productiviteit. Maar energie kent vele facetten en vormen. Energie kan ook een bron zijn van rust, ontspanning en slaap. Het gaat er dus vooral over om in de juiste ruimtes de juiste energie te creëren. Slaap je slecht? Vind je nachtrust dan terug in je Feng Shui woning. Richt jouw slaapkamer zo in, dat de energie rustig en vloeiend in de ruimte beweegt.

Rust is minder rustig dan je denkt

Rust en slaap zijn niet simpelweg een gebrek aan activiteit. Integendeel. Het zijn actieve processen op zich. Want tijdens de slaap ondergaat ons lichaam verschillende fasen van herstel. Van het repareren van weefsels tot het versterken van het immuunsysteem en het verwerken van informatie in de hersenen. Deze processen vereisen energie, maar het is een ander soort energie dan de energie die we associëren met wakker zijn en fysiek actief zijn.

Energie is balans

In veel oude tradities en filosofieën wordt energie gezien als een balancerend principe. Denk aan de concepten van Yin en Yang. Yang vertegenwoordigt de actieve, dynamische en opwaartse energie. Yin staat voor de passieve, rustige en neerwaartse energie. Beide zijn essentieel voor evenwicht en harmonie in het leven. Toch is het belangrijk om in je slaapkamer Yin te laten primeren boven Yang.

Energie van de omgeving

De energie in onze omgeving speelt een belangrijke rol in hoe we ons voelen. Een omgeving die goed is afgestemd en harmonieus is, draagt bij aan een gevoel van rust en ontspanning. Omgekeerd kan een chaotische of verstoorde omgeving gevoelens van onrust en spanning veroorzaken. Dat is de basis van Feng Shui. Deel je woning daarom in volgens de energie die je in de ruimtes wil voelen.

De beste indeling voor jouw slaapkamer

Wil je beter slapen? Dan is de plaats van het bed is cruciaal. Het wordt aanbevolen om het bed zo te plaatsen dat je de deur ziet zonder er recht tegenover te staan. Dit geeft een gevoel van veiligheid en stelt je in staat om uitdagingen en kansen te zien die op je pad komen. Tegelijkertijd vermijdt het ook de directe stroom van energie van de deur naar het bed, wat verstorend werkt voor jouw nachtrust.

Licht overdag, donker in de avond

Licht speelt een vitale rol in Feng Shui. De slaapkamer moet donker genoeg zijn voor een goede nachtrust, maar het is ook belangrijk om overdag natuurlijk licht binnen te laten. Dit helpt om de kamer te verfrissen en negatieve energie af te voeren. Vertoef ook overdag in lichtrijke ruimtes, liefst met natuurlijk daglicht. Dit bevordert jouw natuurlijk slaapritme. ‘s Avonds doe je net het omgekeerde. Vermijd felle lampen en zorg voor gedimd licht om jouw lichaam voor te bereiden op slaap.

Lees ook de blog over het belang van licht en zicht in je woning. 

Minder chaos is beter slapen

Opgestapelde voorwerpen en rommel belemmeren de energiestroom en leiden tot een gevoel van chaos. Een opgeruimde kamer draagt bij aan een rustige geest, wat natuurlijk essentieel is voor een goede nachtrust.

Focus op de elementen hout, aarde en water in je slaapkamer

Feng Shui draait rond het gebruik van 5 elementen  die in de materialen, kleuren en decoratie terugkomen. Vuur en metaal zijn geen aanrader in de slaapkamer. Hout, aarde en water zijn de meest rustgevende elementen om jou beter te doen slapen. Een houten wand, muren in aardetinten of blauw, afbeeldingen van de natuur of serene landschappen. Dit draagt allemaal bij tot rust en harmonie in je slaapkamer.

 

Feng Shui biedt manieren om je slaapkamer te transformeren tot een toevluchtsoord van rust en herstel. Door aandacht te besteden aan de energiestroom, de indeling, het licht en het decor, krijg je een omgeving die niet alleen bevorderlijk is voor een betere slaap, maar ook voor jouw algemene welzijn.

Wil je eindelijk nog eens goed slapen? Equipa3 ontwerpt jouw Feng Shui woning.

Neem nu contact op.

Ontvang regelmatig onze Feng Shui tips

Bereikbaarheid

Parking vooraan beschikbaar.
Ingang via de deur aan de rechterkant van het gebouw.
Ons kantoor bevindt zich op de eerste verdieping (lift aanwezig).

download onze 10 tips om Feng Shui ook in jouw woon- en werkplek te integreren voor meer rust en kracht.