Equipa3_Blog_Water

Ontdek de stille kracht van het element water in de Feng Shui architectuur

Ik nodig je in deze Feng Shui tip uit om de stille kracht van het element water in de Feng Shui architectuur te ontdekken. Ik beperk me hierbij niet tot water in de letterlijke zin van het woord, als stromend element in de badkamer of als vijver in de tuin. Want de essentie van water in Feng Shui strekt veel verder dan dat. Het is een symbool van vloeiende energie, welvaart en innerlijke rust.

Oriëntatie is essentieel om het Feng Shui element water te doen werken

In Feng Shui is water traditioneel geassocieerd met het noorden. Oriënteer je in je woning het element water naar het noorden, dan geeft dit energie aan jouw carrière en levenspad. Richt dus je thuiswerkplek in het noorden van je woning in en geef het element water in deze ruimte een prominente plaats. Dit is bovendien een waardevolle tip voor kantoorgebouwen, want ook daar zijn energiestromen ontzettend belangrijk om de motivatie en productiviteit hoog te houden.

Feng Shui gaat altijd over balans tussen elementen

In de Feng Shui architectuur draait alles om balans. Te veel water kan overweldigend zijn, terwijl te weinig stagnatie kan veroorzaken. Probeer daarom een harmonieuze balans te vinden met andere elementen. Combineer bijvoorbeeld hout en water voor de perfecte synergie.

Water in letterlijke en figuurlijke vorm

Water is vooral gemakkelijk in de tuin te integreren. Voor een woning in evenwicht is de omgeving minstens even belangrijk. Een waterpartij in de tuin is dus ontzettend krachtig om de juiste energiestromen in je woning te bekomen.

Water letterlijk in de leefruimte integreren is moeilijker. Daar krijg je het effect van water door het gebruik van materialen die naar dit element verwijzen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan weerspiegelend glas of natuursteen met vloeiende lijnen. Deze subtiele hints naar het water element zijn even sterk als water zelf.

De kracht van water in Feng Shui is zowel subtiel als diepgaand. Het nodigt ons uit om te stromen met de golven van het leven, terwijl we een anker van rust en welvaart in onze leefomgeving creëren. Duik in de wereld van het Feng Shui element water en laat het een bron van inspiratie en harmonie in je leven zijn. Want in de zachte stroom van water schuilt een ongekende kracht. Ontdek het, omarm het en laat het je leiden naar een leven vol balans en schoonheid.


Ben je ook op zoek naar een woning die je volledig in balans brengt? Contacteer Equipa3.

Ontvang regelmatig onze Feng Shui tips

Bereikbaarheid

Parking vooraan beschikbaar.
Ingang via de deur aan de rechterkant van het gebouw.
Ons kantoor bevindt zich op de eerste verdieping (lift aanwezig).

download onze 10 tips om Feng Shui ook in jouw woon- en werkplek te integreren voor meer rust en kracht.