Equipa3_Blog_FengShui_kantoor

Met volle energie werken in een Feng Shui omgeving

Gebouwen stralen energie uit. Denk maar aan je eigen woning. Je hebt vast en zeker een hoekje of ruimte in je huis waar je minder graag in vertoeft. Wellicht heb je ook al eens wat meubels veranderd van plaats omdat het toch niet ‘dat’ is. Maar wat is ‘dat’? Hoe komt het dat we intuïtief aanvoelen dat er iets niet klopt, terwijl we er niet direct de vinger kunnen op leggen? Zo gaat het ook in je kantoor of thuiswerkplek. Er is dat ene plekje waar je personeel ziet komen of gaan zonder goed te kunnen zeggen waarom. Of die ene tafel waar je thuis veel productiever aan kan werken dan het bureautje dat in een hoekje geduwd zit. Wat verklaart dit? Hoe komt het dat we dit aanvoelen? Het antwoord ligt bij Feng Shui. Richt je kantoor volgens deze principes in en voel je productiviteit vloeien. Ga terug met volle energie werken in een Feng Shui omgeving.

Wat is Feng Shui?

Feng Shui is een Aziatische ervaringswetenschap waarvan de beginselen al 3500 jaar teruggaan in de tijd. Feng Shui betekent dat je begrijpt op welke manier je in interactie gaat met je omgeving. Harmonie en energiestromen vormen hierbij de basis. Harmonie tussen de 5 basiselementen en je persoonlijke intenties. Deze basiselementen bestaan uit vuur, metaal, aarde, hout en water. Stem die elementen af met jou als persoon en met de energiestromen of Chi in jouw omgeving. Je voelt de energie stromen en creëert in elke ruimte de vibe die je wil voelen. Rust in de ontspanningsruimte. Productiviteit in je kantoor. Verbondenheid in de vergaderruimtes. Zo straalt elke ruimte in jouw gebouw de beste energie uit om optimaal samen te werken.

Welke factoren bepalen de Feng Shui energiestromen in je gebouw?

Alles start bij de locatie en oriëntatie van je gebouw. Welke windrichtingen bepalen de assen van het gebouw? Hoe ziet de omgeving rond je gebouw er uit? Ook de vorm speelt een bepalende rol voor de energiestromen die er door vloeien.

In de tweede plaats staan bouwmaterialen, decoratie en kleuren voor de 5 basiselementen metaal, vuur, aarde, water en hout. Elk materiaal staat voor een bepaald accent.

Tot slot bepalen ramen, deuren en buiteninrichting de energiestromen die je voelt. Zet je bijvoorbeeld twee deuren rechtover elkaar, dan stroomt de energie in enkele tellen de kamer uit zonder enig effect.
Zet de meubels doordacht neer, houd alles netjes en je Feng Shui omgeving is compleet.

De Feng Shui werkplek

Het noorden en noordwesten vertegenwoordigen de belangrijkste factoren voor productief werk. Dit is dus de ideale oriëntatie voor de werkplek. Zorg voor voldoende natuurlijk licht. Werk het geheel af met versterkende elementen, stimulerende kleuren en ronde vormen voor een perfecte energiestroom.Wil je de beste energiestroom in jouw kantoor? 

Neem de eerste stap richting jouw Feng Shui werkomgeving.

Ontvang regelmatig onze Feng Shui tips

Bereikbaarheid

Parking vooraan beschikbaar.
Ingang via de deur aan de rechterkant van het gebouw.
Ons kantoor bevindt zich op de eerste verdieping (lift aanwezig).

download onze 10 tips om Feng Shui ook in jouw woon- en werkplek te integreren voor meer rust en kracht.