Equipa3_Blog_FengShui_vakantie_in_huis

Met Feng Shui breng je de vakantie naar je eigen huis

Het vakantiegevoel. Daar is geen uitleg bij nodig. Het is dat ultieme gevoel van ontspanning en harmonie. Alles kan, niets moet. Maar moet je echt altijd wachten op vakantie om dit gevoel te bereiken? Helemaal niet. Met Feng Shui breng je de vakantie naar je eigen huis. Geniet altijd en overal in je huis van de juiste portie energie en rust in je hoofd. Ontdek hier 5 basisprincipes om mee aan de slag te gaan.

1. Chi is de energie die door de ruimte stroomt.

In je woning stroomt energie door de kamers. Deze energie stroomt snel of traag, verticaal of horizontaal. En dit afhankelijk van de vorm en de plaats van meubels, deuren of ramen. In jouw werkplek wil je veel energie en ruimte voor creativiteit. Terwijl je in de living of de badkamer net wil ontspannen. Ook je tuin is een belangrijke plaats om tot rust te komen. Creëer binnen en buiten een rustige en horizontale energiestroom en ervaar dat constante vakantiegevoel. 

2. Speel met de basiselementen van Feng Shui.

Water, vuur, hout, metaal en aarde zijn de 5 basiselementen van de Feng Shui architectuur. Geeft actie jou een vakantiegevoel? Dan zijn hout en vuur de elementen die je in de vakantiestemming brengen. Hou je eerder van een rustvakantie? Leg dan de focus op aarde en water. Betekent dit dan dat je letterlijk deze elementen in je huis moet brengen? Helemaal niet. Bepaalde kleuren, decoratie of andere accenten brengen deze elementen binnen in je huis.

3. Oriëntatie volgens windrichting.

Elke windrichting straalt een bepaalde energie uit. Denk er eens over na welke energie je bijvoorbeeld voelt bij de opkomende zon in het oosten of de ondergaande zon in het westen. Dat is helemaal anders, toch? Bekijk dus goed de oriëntatie van de kamers in je huis. Zo is een ruimte in het noorden de ideale plaats voor een productieve thuiswerkplek. Ruimtes die uitkijken op het oosten brengen je dan weer die vakantiestemming waar je naar verlangt.

4. Balans tussen Yin en Yang.

Yin en Yang zijn twee tegengestelde energiestromen die zowel in onszelf als in onze omgeving stromen. Zijn die niet in balans, dan ervaar je problemen. Bij jezelf is dat dan bijvoorbeeld een ziekte. In je woning geeft dit onevenwicht een ongemakkelijk gevoel. Een gevoel van moeilijk tot rust komen. Of net omgekeerd een gebrek aan energie. Bij het eerste voorbeeld stroomt er te veel Yang. Bij het tweede gaat het over een overdaad aan Yin. Je herstelt de balans door het gebruik van bepaalde materialen of meubelstukken in de ruimte. Ook kleuren en verlichting spelen een belangrijke rol.

5. Vloeiende en golvende lijnen leiden de ideale energiestroom in huis en tuin.

We zijn gewoon om recht op ons doel af te gaan. Zonder omwegen. Maar net dat maakt ons nog gejaagder. Rechte paden of gangen laten de energiestroom razendsnel van de ene kant naar de andere lopen. Kom je een hoek tegen, dan botst de energie hier genadeloos tegen. Vloeiende en golvende paden en gangen hebben geen hoeken. De energie volgt netjes de weg aan een gemoedelijk tempo. Gedaan met dat opgejaagd gedoe. Welkom aan het vakantiegevoel in jouw huis.

Voor jouw Feng Shui woning met een constant vakantiegevoel:

Ontvang regelmatig onze Feng Shui tips

Bereikbaarheid

Parking vooraan beschikbaar.
Ingang via de deur aan de rechterkant van het gebouw.
Ons kantoor bevindt zich op de eerste verdieping (lift aanwezig).

download onze 10 tips om Feng Shui ook in jouw woon- en werkplek te integreren voor meer rust en kracht.