Equipa3_Blog_In_je_element_wonen_en_werken_dankzij_de_5_elementen_van_Feng_Shui

In je element wonen en werken dankzij de 5 elementen van Feng Shui

In je element zijn. Dat is best wel een leuke uitdrukking. Het betekent in balans zijn. Gelukkig zijn. Rust vinden wanneer je het nodig hebt. Je drive vinden wanneer je met vol enthousiasme in je werk vliegt. Het juiste gevoel vinden op het juiste moment en op de juiste plaats. Wist je dat het gebouw waarin je je bevindt hier een heel belangrijke rol in speelt? Ontdek hier hoe je in je element kan wonen en werken dankzij de 5 elementen van Feng Shui architectuur.

Wat zijn de 5 elementen van Feng Shui?

Feng Shui zet de omgeving in harmonie met de 5 basiselementen en met de persoon die zich in die omgeving bevindt. Deze 5 elementen zijn vuur, metaal, aarde, hout en water. Dit principe is ons niet ongekend. Denk maar aan deze veel gebruikte uitdrukkingen. Ze zijn als water en vuur. Ze zijn uit hetzelfde hout gesneden. Of het heeft nogal wat voeten in de aarde. Deze basiselementen zijn universeel. Ze zijn overal ter wereld aanwezig. Iedereen begrijpt de symboliek. Maar toch weten we niet altijd hoe deze elementen onze woon- en werkomgeving kunnen versterken. Ze hoeven daarom niet letterlijk aanwezig te zijn. Het zit hem vaak in kleine dingen.

Hoe werken de 5 elementen in Feng Shui architectuur?

Feng Shui architectuur draait rond de stroom van energie in een gebouw. Je hebt niet elk moment van de dag dezelfde energie nodig. Soms heb je meer nood aan rust en ontspanning. Op andere momenten wil je dan weer verbondenheid met anderen of een positieve workflow. Dit wordt ook wel eens benoemd met Yin en Yang. Yin staat voor rust. Yang is warme en beweeglijke energie. Yin en Yang vullen elkaar aan. Elk basiselement staat voor een van de twee energiesferen. Behalve aarde. Daarin vind je beiden terug.

Hout

Het element hout straalt Yang uit. Zie dit letterlijk als hout in je huis. Een houten wand. Een parketvloer. Of minder letterlijk als kleurrijke decoratie die de ruimte siert. Hout geeft een welkom gevoel. Hout staat voor het verleggen van je grenzen.

Vuur

Het verwondert je wellicht niet dat ook vuur de energie van Yang in de ruimte stuurt. Een haard op een strategische plaats in het gebouw. Lichtinval langs grote raampartijen. Dit typeert ruimtes waarin vuur primeert. Ruimtes waarin het makkelijker wordt om jezelf uit te drukken.

Aarde

Aarde combineert Yin en Yang. Dit zijn ruimtes met natuurlijke materialen en een strakke inrichting. Het is de ideale plek om tot rust te komen. Om mensen met elkaar te verbinden. Denk aan een leefruimte of een vergaderzaal.

Metaal

De eigenschappen van het element metaal zijn volledig gericht op Yin. Deze strakke, minimalistische ruimtes zijn typisch voor rationele mensen. Op het eerste zicht lijkt het kil, maar je ervaart al snel een rustig gevoel in deze stijlvolle omgevingen. Het element metaal geeft je de focus om dingen af te werken.

Water

Waterelementen brengen de typische rust van Yin met zich mee. Water staat voor emoties en gevoeligheid. Wil je een plek waarin je creatiefste ideeën en diepste gedachten naar boven komen? Dan zit je hier goed.

Wees steeds in je element op je woon- of werkplek.

Ontvang regelmatig onze Feng Shui tips

Bereikbaarheid

Parking vooraan beschikbaar.
Ingang via de deur aan de rechterkant van het gebouw.
Ons kantoor bevindt zich op de eerste verdieping (lift aanwezig).

download onze 10 tips om Feng Shui ook in jouw woon- en werkplek te integreren voor meer rust en kracht.