Equipa3_Blog_In_balans_dankzij_de_juiste_kleuren_in_je_woning

In balans dankzij de juiste kleuren in je woning

Breng je gemoedstoestand in balans dankzij de juiste kleuren in je woning. Kleuren bepalen de energiestroom in de ruimtes. Snel of traag. Ontspannend of net heel actief. Elk kleur heeft een ander effect op hoe je je voelt. Heb je plekken in je huis waar je onrust ervaart? Zonder duidelijk te weten waarom? Lees dan zeker verder. Want wellicht kan je hier op een eenvoudige manier verandering in brengen.

Feng Shui en kleuren in je woning

Feng Shui is een wijsheid die energiestromen in balans brengt en zo de juiste emoties opwekt. In sommige ruimtes wil je volledig tot rust komen. In andere ruimtes wil je jouw creativiteit volle bak in actie zien. In nog weer andere ruimtes wil je verbondenheid met andere mensen creëren. En daar spelen kleuren een heel belangrijke rol in.

Welke kleuren passen bij welke ruimte in je woning?

We wandelen even door je huis.

De voordeur gaat open. Daar komt de hal. De bruine wand heeft een verrassend effect. Je ervaart direct rust en stabiliteit. Het element aarde overheerst en heet je welkom.

Daarna volgt de woonkamer. De plaats waar je met familie en vrienden bijeen komt. Waar je gezellig bijpraat. Ook hier zorgt het element aarde voor de juiste sfeer. De zacht oranje toetsen trekken aan. Je wordt er onmiddellijk gelukkig van. Je voelt je hier thuis.

De keuken is het kloppend hart van je huis. Daar start en eindigt de dag. Worden magen gevuld met heerlijk eten. En komen de leukste ervaringen van de dag naar boven. Het geel in de ruimte maakt alles krachtiger. En toch doet het al jouw zorgen beter verteren. Iedereen luistert geduldig naar jouw zorgen. Niet alleen de oven straalt warmte uit. Je voelt de warmte in de volledige ruimte.

In een kouder en donkerder hoekje van je gelijkvloers, zit de werkruimte. Voor thuiswerk. Voor studeerwerk. Voor alles wat focus en productiviteit vraagt. Eens de deur opengaat is het een openbaring. De blauwe tinten gaan mooi samen met de grijze basiskleur. Ze geven je direct de drive om aan de slag te gaan. Gecombineerd met de ligging in het noorden, kreeg deze werkplek echt wel op de perfecte plek om de juiste energie op te wekken.

De trap leidt naar de bovenverdieping. Slaapkamers met tinten roze en blauw geven je meteen een ontspannen gevoel. Aangevuld met neutraal wit en grijs, krijg je de perfecte harmonie. In de master bedroom mag het zelfs een tikkeltje zwart zijn. Aangevuld met een warm kleur krijg je een mooie balans. Hier heeft iedereen uit het gezin een plek om te slapen als een roosje.

Een gezonde geest huist in een gezond lichaam. Daarom is een van de kamers ingericht als sportruimte. Het rood straalt energie en passie uit. Goed voor vele kilometers lopen op de loopband en fietsen op de hometrainer.

Daarna een verfrissende douche in je badkamer, waar groen centraal staat. Een groene accentmuur, enkele planten en groene handdoeken doen je lichaam en geest helen na die stevige inspanning. Je voelt je herboren.

Betekent dit dan dat elk huis exact dezelfde kleuren moet hebben? Helemaal niet. Misschien heb je liever rust in je woonkamer. Dan ga je daar voor blauw in plaats van oranje. Misschien lopen je eetkamer en woonkamer door elkaar en is geel ideaal. Het gaat er vooral om dat je goed nadenkt welke uitstraling de ruimte voor jou moet hebben om je er goed in te voelen.

5 tips om de juiste kleuren op de juiste plek te krijgen

Weet dat er niet per se drastische veranderingen nodig zijn om de juiste kleuren op de juiste plek in je woning te krijgen. Gebruik deze tips.

  1. Verf enkel een accentmuur.
  2. Gebruik accessoires. Een kussen, een mooie vaas, leuke theelichthouders, … Overal zit kleur in.
  3. Denk ook aan planten. Groene planten of bloemen in de kleur die je ruimte doet stralen.
  4. Hou rekening met de lichtinval. Die geeft kleuren soms een andere toets dan bedoeld. Test kleuren uit om dit effect goed in te schatten.
  5. Combineer de kleuren met de juiste basiselementen van Feng Shui voor een harmonisch geheel.

 

Wil je jouw woning ook in harmonie brengen?

Ontvang regelmatig onze Feng Shui tips

Bereikbaarheid

Parking vooraan beschikbaar.
Ingang via de deur aan de rechterkant van het gebouw.
Ons kantoor bevindt zich op de eerste verdieping (lift aanwezig).

download onze 10 tips om Feng Shui ook in jouw woon- en werkplek te integreren voor meer rust en kracht.