2150692397

Het effect van materialen in de Feng Shui woning

Duik in een wereld waar architectuur en eeuwenoude Chinese wijsheden samensmelten. Feng Shui geeft gebouwen niet alleen vorm, maar ook een ziel. Onder andere door een goed doordacht gebruik van materialen. Ontdek hier het effect van materialen in de Feng Shui woning op de energie die er door de ruimtes stroomt.

De 5 elementen binnen de Feng Shui architectuur

Laat ons eerst even stilstaan bij de 5 basiselementen van Feng Shui. Deze zijn hout, vuur, aarde, metaal en water. Allemaal materialen die je perfect in het ontwerp van je woning kan verwerken. Niet zomaar lukraak op om het even welke plek.

Om het juiste effect te krijgen op de energiestromen in je woning, is het belangrijk om deze elementen op de juiste plaats te integreren. En om een goede balans voor ogen te houden. Hiervoor bepaal je goed welke ruimte welke energie moet uitstralen. Rust of productiviteit? Stabiliteit of creativiteit? Dit zijn enkele voorbeelden van contrasterende energieën, die echt wel op de juiste plek in je woning voelbaar moeten zijn. Anders heeft het een omgekeerd effect en ga je in de ruimte nooit het gevoel ervaren dat je voor ogen had.

Denk aan een thuiswerkplek waarbij de materialen ontspanning uitstralen. Terwijl je op die plek net energie en productiviteit moet voelen. Het zal niet lang duren voor je met jouw laptop elders in huis gaat zitten om te werken. Terwijl dat helemaal niet de bedoeling is.

Net dat is die onzichtbare energie die je gemoedstoestand onbewust beïnvloedt. Bedenk je nu eens het omgekeerde. Dat je net wel overal de energie voelt die je moet voelen. Dan klopt het gewoon. Op elke plek van je woning voel je je goed.

Het Feng Shui effect van de materialen in je woning

We hebben al veel gesproken over het effect van materialen. Maar welk effect is dat dan juist. Daar gaan we even dieper op in.

Hout

Gevels, draagbalken en structurele elementen van hout symboliseren groei en vitaliteit. Hout legt de verbinding tussen de bebouwde omgeving en de natuurlijke wereld. Voeg hier een waterpartij aan toe en je hebt een architectonisch systeem in harmonie.

Vuur

Gebruik vuurelementen om dynamiek en energie toe te voegen. Denk aan rode dakpannen of creatief gebruik van verlichting die de gevels verlicht. Natuurlijk blijft evenwicht is essentieel. Te veel vuur is ook niet goed. Een stevige stenen basis kan helpen om het vuurelement te aarden en te stabiliseren.

Aarde

Stevige funderingen en muren van klei of natuursteen bieden meer dan alleen steun. Ze verankeren het gebouw, creëren stabiliteit en stralen een gevoel van geborgenheid uit. Terracotta tegels of zandsteen gevels kunnen het aarde-element mooi naar voren brengen.

Metaal

Metaal biedt een strakke, moderne uitstraling. Dit element vertegenwoordigt helderheid, precisie en efficiëntie. Roestvrijstalen accenten, aluminium kozijnen of bronzen details geven gebouwen een heldere, scherpe rand. Gecombineerd met houten panelen of lambrisering, brengt het een mooi evenwicht tussen hedendaags en natuurlijk.

Water

In de architectuur vertegenwoordigt water de vloeiendheid en connectiviteit. Reflecterende vijvers, waterpartijen aan de voet van een gebouw of zelfs glazen oppervlakken die de hemel weerspiegelen, bevorderen creativiteit en communicatie.

Bouwen met Feng Shui

Architectuur gaat niet alleen over het construeren van gebouwen, maar ook over het vormgeven van energiestromen. Feng Shui biedt een raamwerk om gebouwen te ontwerpen die in harmonie zijn met hun omgeving, hun bewoners en de wereld. Kies voor materialen die resoneren met jouw visie en creëer architectuur die zowel tijdloos als levendig is!

 

Wil je ook een woning die helemaal goed aanvult? Maak nu een afspraak.

Ontvang regelmatig onze Feng Shui tips

Bereikbaarheid

Parking vooraan beschikbaar.
Ingang via de deur aan de rechterkant van het gebouw.
Ons kantoor bevindt zich op de eerste verdieping (lift aanwezig).

download onze 10 tips om Feng Shui ook in jouw woon- en werkplek te integreren voor meer rust en kracht.