Feng Shui architectuur drijft de productiviteit op

Feng Shui architectuur drijft de productiviteit op

Ontdek met ons het verhaal achter Equip3, waarbij jean-Pierre werd geïnterviewd door Sterck Magazine. Hij deelt de inzichten en ervaringen die hij heeft geleerd op zijn ondernemerspad. Laat je inspireren door toewijding en ontdekkingen op weg naar succes.

Aan het woord is Feng Shui architect Jean-Pierre Van Cauwenberghe van Equipa3 in Lembeke. Kantoren en woningen zodanig inrichten zodat elkeen zich daarin beter voelt? Energieker worden door op een bedachtzame plek te wonen of te werken? Dat is waar Equipa3 voor ijvert. 

Niet alle werkplekken nodigen uit om er te werken, steekt Jean-Pierre van wal. “Wat wij doen, is de plekken waar je woont of werkt, aanpassen zodat je er tot rust kan komen en je je beter gaat voelen. Tegelijkertijd word je ook energieker op die plek. Dat is de essentie van de Feng Shui filosofie.”

De voordelen van het toepassen van deze Chinese filosofie zijn legio, meent Jean-Pierre: “Als mensen 8 tot 10 uren op hun werkplek vertoeven, dan kunnen we er maar beter voor zorgen dat ze zich daar goed in hun vel voelen. Door het toepassen van bepaalde technieken uit de Feng Shui zorgen we daarvoor en dat leidt onder meer tot minder uitval bij personeel en collega’s. We kunnen op die manier ook de gevreesde burn-out vermijden. Mensen worden ook minder snel of vaak ziek omdat we hun omgeving harmonies afstemmen op hen.”

Equipa3 kan in diverse scenario’s van dienst zijn. Bij bestaande woningen of kantoren wordt het interieur aangepakt. Daartoe werkt Equipa3 nauw samen met gelijkgestemde interieurarchitecten.” Het  is altijd teamwork,” gaat Jean-Pierre verder. “Niet iedereen is bekend met de principes en de effecten ervan. Vaak zit het in kleine details en die details doen er wel degelijk toe.” Equipa3 heeft ook de kennis in huis om een volledig bouwproject van de ontwerpfase tot de oplevering in goede banen te leiden. Jean-Pierre: “We zorgen er dan niet alleen voor da het ganse gebouw volgens de regels van de Feng Shui wordt opgetrokken, we zorgen er ook voor dat onze klant tijdens het ganse traject wordt ontzorgd. Stiptheid dragen we hoog in het vaandel en we zijn transparant wat het respecteren van het budget betreft.”

Equipa3 benadrukt dat het voor zijn projecten idealiter binnen een straal van 50 km rond het hoofdkantoor werkt. “Voor echt grote projecten willen we best een uitzondering maken, maar we willen nauw toezien op de implementatie van elk detail en om die reden willen we, indien nodig, snel ter plaatsen kunnen zijn,” verduidelijkt Jean-Pierre.

Wie niet bekend is met Feng Shui en de effecten ervan, vindt inspiratie in het boek ‘Hoe Feng Shui je leven verandert.’ Jean-Pierre beschrijft als auteur hoe de inrichting van je woon- en werkruimte ervoor kan zorgen dat de energie in en rond de aanwezigen terug beter gaat stromen. “Wie aan bouwen of verbouwen denkt, moet beslist verder denken. Met het welzijn van je medewerkers maak je het verschil.” Het boek kan besteld worden via de website van Equipa3.

Ontvang regelmatig onze Feng Shui tips

Bereikbaarheid

Parking vooraan beschikbaar.
Ingang via de deur aan de rechterkant van het gebouw.
Ons kantoor bevindt zich op de eerste verdieping (lift aanwezig).

Vind terug rust in je woon- en werkomgeving

Met een aantal kleine ingrepen je hele leven terug in handen krijgen. Dat kan! 

Aan de hand van de ervaringen van Jean-Pierre Van Cauwenberghe (h)erken je de mogelijkheden van je omgeving.