Equipa3_Blog_Bouwen_aan_een_woning_vol_positievenergie

Bouwen aan een woning vol positieve energie

Architectuur wordt doorgaans geassocieerd met objecten en technische berekeningen. Bakstenen, ramen, beton, balken. Optimale indeling van de ruimtes volgens de beschikbare oppervlakte. Efficiënte kostprijsberekening. Maar wat hierbij vergeten wordt is de functie van de ruimtes. Wat wil je in welke ruimte doen? Welk gevoel wil je in een bepaalde ruimte ervaren? Bouwen gaat niet alleen over dingen. Het gaat over energie. Ontdek hier hoe we als architectenbureau bouwen aan een woning vol positieve energie.

Verschillende ruimtes in huis, verschillende energie

Als nuchtere Vlaming zijn we opgevoed om rationeel te blijven. Maar de stijging van burn-outs en depressies liegt er niet om. Iets zorgt er voor dat veel mensen zich niet goed in hun vel voelen. Akkoord, dit komt door een samenloop van omstandigheden. Toch speelt je woning een belangrijke rol in hoe je je voelt. Kom je helemaal niet tot rust in je woonkamer? Dient de keuken enkel om te koken en loop je er zo snel mogelijk terug weer van weg? Slaap je onrustig of vliegt je focus op je thuiswerkplek razendsnel weg? Dan stralen de ruimtes in jouw woning de verkeerde energie uit. Of toch niet de energie die je er wil in krijgen. Ontspanning in de woonkamer. Verbondenheid in de keuken. Workflow in de werkplek. Vanuit het ontwerp en de inrichting van je huis, bereik je de energiestroom die je nodig hebt.

Hoe krijg je positieve energie in je woning?

Alles start bij de oriëntatie. Waar komt welke ruimte? Waar komen ramen en deuren? Hoe staat de woning ten opzichte van de omgeving? Een ruimte met oriëntatie naar het oosten krijgt de ochtendzon binnen en geeft een andere energie af dan een ruimte in het noorden.

Daarna kijk je naar de materialen. Welke materialen passen bij welke ruimte? Hout brengt bijvoorbeeld warmte en ontspanning. Metaal geleidt dan weer creativiteit en bevordert de nauwkeurigheid.

Werk alles af met de juiste kleuren, meubels en decoratie en je voelt je perfect thuis in je huis vol positieve energie.

Wil je een woning vol positieve energie? 

Ontvang regelmatig onze Feng Shui tips

Bereikbaarheid

Parking vooraan beschikbaar.
Ingang via de deur aan de rechterkant van het gebouw.
Ons kantoor bevindt zich op de eerste verdieping (lift aanwezig).

Vind terug rust in je woon- en werkomgeving

Met een aantal kleine ingrepen je hele leven terug in handen krijgen. Dat kan! 

Aan de hand van de ervaringen van Jean-Pierre Van Cauwenberghe (h)erken je de mogelijkheden van je omgeving.