Feng Shui draait rond de harmonie tussen mens en omgeving. De oriëntatie van de ruimtes volgens de windrichtingen speelt hier een rol in.

Feng Shui architectuur en het belang van de windrichtingen

In deze Feng Shui tip gaan we dieper in op Feng Shui architectuur en het belang van de windrichtingen. Feng Shui draait volledig rond de harmonie tussen de mens en de omgeving. De oriëntatie van de ruimtes volgens de windrichtingen speelt hier een cruciale rol in. Van bij het ontwerp houdt de Feng Shui architect hier rekening mee. Het doel? Een leefruimte creëren die positieve invloeden op jouw leven aantrekt.

Wat betekent het om je woning volgens Feng Shui principes te bouwen?  En hoe spelen de windrichtingen hierin een rol? Ontdek het hier.


Hoe kom je tot het juiste effect via Feng Shui?

Het klinkt gemakkelijk. Deel je huis zo in, voeg in elke hoek de juiste materialen toe en alles zal vanzelf naar je toe komen.

Hoe kan dit? Hoe voel je dat? Het antwoord zit in de energie die door je woning stroomt. Die energie voel je enkel onbewust.

Je herkent ongetwijfeld volgende scenario’s. Je gaat nooit zitten in dat volledig onbenutte hoekje in je woning. De speelhoek die je voor je kinderen inrichtte is geen succes. Je hebt moeite om je te concentreren op je thuiswerkplek. Dit zijn allemaal voorbeelden van ruimtes waarin de energie in harmonie stroomt.

Feng Shui maakt komaf met zo’n situaties. Pas je de principes van Feng Shui toe bij je woning, dan zal je net wel overal de juiste energie ervaren.

Let wel, enkel de oriëntatie zal niet de juiste energie opwekken. In Feng Shui gaat het altijd over harmonie tussen alle aspecten: windrichting, materialen, kleuren, elementen, …


Dit ervaar je per windrichting in je Feng Shui woning

Financiële gemoedsrust

De hoeken zuidoosten en oosten in een Feng Shui woning zijn cruciaal voor het aantrekken van materiële rijkdom en groei. Door deze ruimtes te activeren, zet je de deur open naar financiële kansen en welvaart. Het gaat hier niet om blinde hebzucht. Het gaat wel om het creëren van een stabiele en welvarende basis voor jezelf en je dierbaren.

Erkenning voor wat je doet

Het zuiden staat in het teken van roem en erkenning. Een goed ingerichte zuidelijke hoek helpt je bij het opbouwen van een goede reputatie en het verkrijgen van erkenning voor je inspanningen, zowel persoonlijk als professioneel. Het is de energie die je helpt trots te zijn op je prestaties en deze te delen met de wereld.

Sterke en harmonieuze relaties

Het zuidwesten van je woning heeft invloed op je sociale leven. Koester deze hoek en bevorder zo de harmonie in jouw relaties als essentieel element voor een vervuld en gelukkig leven.

Creativiteit en speelsheid

De westelijke hoek van je huis is de sleutel tot creativiteit, romantiek en het geluk van kinderen. Het benutten van deze ruimte versterkt de creatieve stromingen in je leven. Dit leidt tot inspiratie en innovatie in zowel persoonlijke als professionele projecten.

Steun van buitenaf

In het noordwesten vinden we de energie van steun en hulp van buitenaf. Dit gebied versterken kan leiden tot onverwachte hulp op momenten dat je het het meeste nodig hebt.

De ideale thuiswerkplek

Een goede thuiswerkplek is essentieel geworden. Het noorden van je huis is geassocieerd met loopbaan en carrière. Daarom is dit de perfecte plek om deze ruimte in te richten. Een goed ontworpen thuiswerkplek verhoogt je productiviteit en geeft jouw carrière een boost.

Studie en kennis

Voor studenten of mensen met een levenslange honger naar leren is het noordoosten van de woning van groot belang. Deze hoek bevordert kennis en studie. Een rustige, goed ingerichte studeerruimte in deze hoek stimuleert het leren en de intellectuele ontwikkeling.

Gezondheid en welzijn

Ten slotte speelt het centrum van je woning een cruciale rol in je algemene gezondheid en welzijn. Zie dit echt als het hart van de woning.  Een rustige, evenwichtige centrale ruimte bevordert innerlijke rust en stabiliteit. En is bijgevolg essentieel voor een goede gezondheid.

Het inrichten van je huis volgens Feng Shui is een manier om een omgeving te creëren die een diepe, positieve invloed heeft op je leven. Het gaat om het creëren van een ruimte waarin je kunt groeien, bloeien en je beste zelf kunt zijn.

Zie je het helemaal zitten om jouw leven via jouw woning een positieve wending te geven? Wij luisteren graag naar jouw verhaal. Contacteer ons nu.

Ontvang regelmatig onze Feng Shui tips

Bereikbaarheid

Parking vooraan beschikbaar.
Ingang via de deur aan de rechterkant van het gebouw.
Ons kantoor bevindt zich op de eerste verdieping (lift aanwezig).

download onze 10 tips om Feng Shui ook in jouw woon- en werkplek te integreren voor meer rust en kracht.