Equipa3 logo

FILOSOFIE

Equipa

De naam Equipa, Portugees voor team, klinkt mij niet alleen mooi in de oren, het maakt meteen ook duidelijk dat het hier gaat om meerdere mensen die iets samen willen verwezenlijken.

Het getal 3

Om "equipa" meer kracht te geven koos ik voor een combinatie met een getal, in dit geval het getal 3. Het architectenbureau steunt namelijk op de samenwerking tussen drie architecten, met mezelf als primus inter pares. De sterkte om met drie gelijkgezinden in een creatieve sector zoals architectuur samen te werken is toch wel een pluspunt, en mocht dan ook in de verf gezet worden.
Het getal 3 refereert echter niet alleen naar onze "drie architecten", maar ook naar het symbool van de drie-eenheid. Niet de Heilige Drievuldigheid die we kennen vanuit het katholieke geloof, maar een verwijzing naar de samenhang tussen lichaam, ziel en geest. Deze westerse opvatting, die teruggaat tot nog voor de klassieke oudheid, symboliseert hier respectievelijk: 'verbeeldingskracht', 'intellect' en 'intuïtie'. Deze drie kernwoorden zijn absoluut van toepassing voor ons bureau.

Maar er is meer aan de hand met dit getal. Zo wijst men in de kleur- en vormregels van de Feng Shui elke bedrijfssector ook een 'zakelijk natuurelement' toe. Voor de architectuursector is dit het element 'Hout'. Dit element wordt in die leer dan weer gekoppeld aan, u raadt het al, het getal 3.
Dit alles maakte voor mij duidelijk dat 3 het juiste getal was om te verwerken in de naam en in het logo.

Groene kleur

Aan het Hout-element wordt de kleur groen gekoppeld, de hoofdkleur in het logo.

Schild

Het schild is trouwens ook een verwijzing naar de idee van een "gilde": een groep gelijkgestemde creatievelingen met eenzelfde maatschappelijke overtuiging. Zo streeft onze "gilde" naar een meer energiebewuste, meer ecologische architectuur. Daarom ook dat de groene kleur perfect in dit logo past. Bovendien wordt groen in de kleurenpsychologie geassocieerd met de natuur, met nieuwe energie en kracht. Deze rustgevende kleur stimuleert ook het denken en de creatie. Een ideaal uitgangspunt voor ons architectenbureau.

Jean-Pierre Van Cauwenberghe

Ga naar de volgende pagina
Equipa3 logo

ONS TEAM

Jean-Pierre

Jean-Pierre Van Cauwenberghe
Studies: Architectuur aan het Hoger Architectuurinstituut De Bijloke (1989); met onderscheiding geslaagd.
Afstudeer-ereprijs De Leu
Architect Designer | Energiebewust architect | BEN-architect

Bert

Bert Bonne
Ontwerper | Presentaties | Energiemanagement | EPB

Philippe Degand

Philippe Degand
Ontwerper | Presentaties | CAD-specialist

Externe medewerkers

Patrick Wytinck

Patrick Wytinck
CAD tekenwerk

xx

Tim De Weert
Ingenieur Stabiliteit | HVAC

Ga naar de volgende pagina
Equipa3 logo

CONTACT

Kantooradres

Tervenen 87
9940 Evergem

T: +32 9 357 32 12
info@equipa3.be

Kantooruren:
maandag tot en met vrijdag van 9 tot 19 uur.

Facebook LinkedIn
Ga naar de volgende pagina

WONINGEN

Woning te Belzele Woning te Maldegem Woning Dellaert Woning te Merelbeke Woning te Evergem Woning te Sleidinge Woning/winkel te Sleidinge

WONINGEN

Woning te Lembeke Woning te Ertvelde Woning te Sleidinge Woning te Bassevelde

MEERGEZINSWONINGEN

Meergezinswoning in Belzele Meergezinswoning in Ertvelde Meergezinswoning in Evergem Meergezinswoning Lippens in Evergem Meergezinswoning in Oosteeklo Meergezinswoning te Rieme Meergezinswoning in Ertvelde Meergezinswoning in Kaprijke Meergezinswoning in Oosteeklo

INDUSTRIE-AGRO-BOUW

Agrarisch gebouw Agrarisch gebouw te Bassevelde Agrarisch gebouw te Ertvelde Agrarisch gebouw te Wetteren

VERBOUWINGEN

Verbouwing te Evergem Verbouwing te Oosteeklo Verbouwing te Sleidinge Verbouwing te Sleidinge Verbouwing te Belzele

IN ONTWERP

ontwerp Heifort ontwerp Buggenhout ontwerp bedrijfsgebouw woning x ontwerp villa woning x woning x woning x ontwerp te Wippelgem ontwerp gevelrenovatie ontwerp te Gentbrugge
Equipa3 logo
Ga naar de top